Weer ruim 600.000 koffiepunten ingezameld

DOKKUM – Op 1 december 2021 ging de jaarlijkse inzamelactie van Lionsclub Noord Oost Friesland en Lionsclub Dokkum-Bonifatius voor Douwe Egberts waardepunten weer van start gegaan. De ingeleverde waardepunten konden op diverse punten worden ingeleverd en verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. En met succes! In de afgelopen maanden werden 612.647 punten ingezameld, goed voor meer dan 1000 pakken koffie. Dat aantal is bijna evenveel als vorig jaar, terwijl de actie dit jaar een maand korter liep.
De punten konden dit jaar worden ingeleverd bij Supermarkten Albert Heijn, Jumbo, Poiesz, Boonstra te Dokkum en de Coop in Anjum. Ook PRO, praktijkschool, te Dokkum, Dockinga college en de Voedselbank Dokkum waren inleverpunten.

Veel mensen kunnen zich geen koffie veroorloven. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat deze mensen een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Koffie komt echter sporadisch voor in de pakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd. Lionsclub Noord Oost Friesland en Lionsclub Bonifatius schieten ieder jaar te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten en zijn van plan om de actie ook aan het eind van dit jaar weer een vervolg te geven.

Foto: Marit Anker
 V.l.n.r. Rintje Hellingwerf van Voedselbank, Edwin de Vries van Lions Bonifatius , Anneke Kooistra en zittend Jaap Holvast van Voedselbank.