Voedselbank Dokkum verrast door kerstactie Rianne van der Zaag

DOKKUM – De Voedselbank Dokkum werd deze week verrast door een sympathieke kerstactie van Rianne van der Zaag. Namens het bestuur heeft Jaap Holvast 65 mooie kerstpakketten van Rianne in ontvangst mogen nemen. Zo vlak voor de kerst is dit meer dan welkom.

Het idee is ontstaan toen Rianne bericht kreeg dat ze twee rode sfeerlichtjes had ‘gewonnen’ via de Postcode Lotterij en ze zich realiseerde dat er natuurlijk heel veel mensen in de regio zijn die deze lichtjes, vaak onnodig, hebben gekregen. Bij haar ontstond toen het idee deze te schenken aan de voedselbank. Via haar Facebookpagina heeft ze lezers opgeroepen deze lichtjes te schenken als attentie voor de klanten van de voedselbank Dokkum.

Nou dat heeft ze geweten…

Van alle kant werd er spontaan gereageerd. Tot haar grote verrassing niet alleen met lichtjes maar ook met geschenkenbonnen, voedingsmiddelen en geld. Ook donaties vanuit de middenstand hebben aan dit succes bijgedragen. Het was uiteindelijk zo overweldigend dat haar huiskamer vol stond. Van het geld heeft ze producten gekocht als aanvulling om tot een mooi, gevarieerd pakket te komen.

Samen met vrienden is ze daarna een volle avond in de weer geweest om hiervan 65 mooie kerstpakketten samen te stellen en feestelijk in te pakken.

We hebben grote waardering voor dit spontane initiatief van Rianne.

n.b. Rianne heeft naast de 65 pakketten voor Dokkum ook nog 8 kerstpakketten samengesteld voor de Voedselbank Schiermonnikoog. Totaal dus 73 pakketen!