Succesvolle actie Glazenhuis

Succesvolle actie Glazenhuis van Lions brengt 600 cadeaus en  €2600,- op voor de Voedselbanken Dokkum, Kollum en Dantumadiel

DOKKUM – Afgelopen zaterdag, 26 november organiseerde de Lionsclub Dokkum-Bonifatrius samen met de Lionsclub Noordoost-Friesland wederom een actie voor inzameling van nieuwe cadeautjes voor kinderen van gezinnen die zijn aangewezen op de Voedselbank. Dat aantal gezinnen is de laatste maanden in Dantumadiel, Kollumerland en Noordoost-Friesland flink gestegen. Hulp is daarom extra welkom.

Daarom is er dit jaar gekozen voor verkoop van een ‘pakketje warmte’ waarin een warme fleece deken zit en een paar gezellige waxinelichtjes: 235 gezinnen kunnen zo’n pakketje verwachten tijdens het aankomende Sinterklaasfeest.

De middag werd ingevuld met schminken, loopfietsjes en bouwblokken voor de jongsten. Het draaiend rad met mooie prijzen, die werden gesponsord door vele lokale ondernemers, was een goede publiekstrekker, evenals de ontmoet & groet met Sinterklaas. De warme chocolademelk werd gratis uitgedeeld en er was verkoop van verse snert, banketstaven en broodjes worst.

Vele voorbijgangers doneerden afgelopen week samen bijna 600 prachtige, nieuwe cadeautjes of gaven een financiële bijdrage wat leidde tot het fantastische bedrag van €2600,- Kortom een geslaagde actie voor jong en oud met een hartverwarmend resultaat.