Lions doneren 1296 pakken koffie aan voedselbank

DOKKUM – Woensdagavond 26 mei 2021 werden in totaal 1296 pakken koffie gedoneerd aan de Voedselbank Dongeradeel. Dat is het resultaat van de inzameling van Douwe Egberts waardepunten. Er werden in totaal 615.871 punten ingeleverd in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat was – mede dankzij een langere inzamelperiode – flink meer dan vorig jaar. Toen werden er in december bijna 390.000 punten ingeleverd.

Het is inmiddels traditie: de jaarlijkse inzamelactie van Lionsclub Noord Oost Friesland en Lionsclub Dokkum-Bonifatius voor Douwe Egberts waardepunten. De ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. De punten konden het afgelopen kwartaal worden ingeleverd bij verschillende supermarkten, winkels, scholen en de voedselbanken zelf.

Lionsclub Noordoost Friesland
Lions zijn mensen die zich belangeloos inzetten om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben. Door de handen uit de mouwen te steken of de expertise van de leden in te zetten worden verschillende goede doelen geholpen. De Lionsclub Noordoost Friesland is een jonge en actieve club van ruim dertig leden, met verschillende achtergronden.