Koffie voor het goede doel

DOKKUM De hele maand december werden er DE-punten ingezameld voor de jaarlijks terugkerende actie van Lionsclub Noordoost-Friesland en Lionsclub Dokkum-Bonifatius. De ingeleverde waardepunten werden geteld door de leden van beide clubs en vervolgens verzilverd, bij Douwe Egberts, voor pakken koffie. In totaal werden er maar liefst 500.000 punten ingezameld, wat een mooie opbrengst gaf van 850 pakken koffie, die gedoneerd zijn aan Voedselbank Dokkum. Daarvan worden er ook honderd pakken koffie gedoneerd aan de buurthuiskamer Bij Bosshardt van het Leger des Heils in Dokkum.

Het aantal gezinnen dat bij de Voedselbank Dokkum staat aangemeld, is nog steeds groot. Gelukkig kan deze Voedselbank veel mensen in onze regio ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Koffiepakken komen echter sporadisch voor in deze pakketten.

Lionsclub Noordoost-Friesland en Lionsclub Dokkum-Bonifatius schieten daarom al een aantal jaren te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts-waardepunten. De Lionsclubs en de Voedselbank bedanken alle deelnemende inzamelpunten, zoals supermarkten en scholen in de regio, en alle gulle gevers van de DE-punten.Volgend jaar wordt de actie herhaald