Koffie inzamelactie Lionsclubs

Inzamelactie Lionsclubs levert wederom veel ‘kopjes koffie’ op

DOKKUM – De hele maand december werden er DE-punten ingezameld voor de jaarlijks terugkerende actie van Lionsclub Noordoost-Friesland en Lionsclub Dokkum-Bonifatius. De ingeleverde waardepunten werden geteld door de leden van beide clubs en vervolgens verzilverd voor pakken koffie. In totaal werden er maar liefst 612.000 punten ingezameld, wat een opbrengst gaf van 1049 pakken koffie, die gedoneerd zijn aan Voedselbank Dokkum.

Het aantal gezinnen dat bij de Voedselbank Dokkum staat aangemeld, is het afgelopen jaar flink gegroeid. Gelukkig kan deze voedselbank veel mensen in onze regio ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Koffiepakken komen echter sporadisch voor in deze pakketten. Voor een grote groep mensen is het nuttigen van een kopje koffie niet meer een vanzelfsprekendheid maar een luxe, met name ook door de sterk gestegen koffieprijzen.

Lionsclub Noordoost-Friesland en Lionsclub Dokkum-Bonifatius schieten daarom al een aantal jaren te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts waardepunten. De Lionsclubs willen via deze weg een groot dankjewel zeggen aan alle medewerking van de inzamelpunten, zoals supermarkten en scholen in de regio, en aan alle gulle gevers van de DE-punten. We hopen dat iedereen dit jaar weer volop wil sparen voor een volgende actie aan het einde van dit jaar.

27 februari 2023

                                                     foto: Marit Anker