Inzamelingsactie AH en voedselbank

DOKKUM Het aantal huishoudens in Nederland dat voedselhulp krijgt van de voedselbank is in 2020 met 7,2% gestegen. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen. Speciaal voor deze kinderen start in Dokkum zaterdag 4 september een grote landelijke actie gericht op het ontbijt ‘Op een lege maag kun je niet leren’ in samenwerking met Albert Heijn.

In de regio Dokkum gaat het om ongeveer 60 huishoudens, per gezin bestaande uit zo’n 180 personen, waaronder veel kinderen.

Voedselbank Dokkum steunt samen met haar vrijwilligers deze kinderen en hun gezinnen door tweewekelijks een voedselpakket te verstrekken uit gedoneerde middelen. Klanten kunnen in de winkel houdbare (ontbijt)artikelen aanschaffen en doneren aan de voedselbank. Vrijwilligers bieden op zaterdag 4 september tussen 9.00 en 16.00 uur een lijstje in de winkel aan en beantwoorden graag alle vragen. Bij het verlaten van de kassa’s van Albert Heijn treft u medewerkers van de Voedselbank om de donatie in ontvangst te nemen. De actie duurt tot uiterlijk 12 september.

p.s. de flyer is gesponsord door ZieZo Print Dokkum