Inzamelingsactie AH en voedselbank

DOKKUM Helaas stijgt het aantal huishoudens in onze regio dat voedselhulp krijgt van de voedselbank nog steeds.  En de verwachting is dat in de loop van dit jaar de toename extra groot zal zijn door de sterk stijgende kosten van levensmiddelen en energie. Achter bijna elke klant zit vaak ook een of meer kinderen. Speciaal voor deze groep kinderen start in Dokkum vrijdag 2 en zaterdag 3 september een grote landelijke inzamelingsactie vooral gericht op het ontbijt ‘Op een lege maag kun je niet leren’ in samenwerking met Albert Heijn.

In de regio Dokkum gaat het op dit moment om rond de 60 huishoudens, bestaande uit zo’n 180 personen, waaronder erg veel kinderen.

Voedselbank Dokkum steunt met al haar vrijwilligers deze kinderen en hun gezinnen door tweewekelijks een voedselpakket te verstrekken uit geschonken (voedings)middelen. Als klant kunt u in de winkel houdbare (ontbijt)artikelen aanschaffen en doneren aan de voedselbank.

Vrijwilligers bieden u op vrijdag 2 en zaterdag 3 september tussen 10.00 en 16.30 uur bij binnenkomst een lijstje aan en beantwoorden graag alle vragen. Bij het verlaten van de Albert Heijn treft u een vrijwilliger van de Voedselbank Dokkum om uw gift in ontvangst te nemen.

U doet toch ook mee!

p.s. de flyer is gesponsord door ZieZo Print Dokkum