Glazenhuis levert toch genoeg presentjes op

DOKKUM – Het Glazen huis voor het goede doel stond afgelopen zaterdag 23 november vanaf 11.00 uur weer op de Zijl in Dokkum. De actie van Lionsclub Noordoost-Friesland heeft als doel om nieuwe cadeaus in te zamelen voor kinderen tot en met 12 jaar die aangewezen zijn op hulp van de voedselbanken uit de gemeente Noardeast Fryslân en Dantumadiel. Ook was er verkoop van snert, rookworst, poffertjes en banketstaven.

Ontmoet Sinterklaas
Er waren veel vertrouwde onderdelen. Kinderen konden een Pietenparcours volgen en daarmee een Hulp-Pietendiploma behalen. Daarnaast draaide het Rad van Sinterklaas met prijsjes die ter beschikking waren gesteld door vele lokale ondernemers.

Iedereen mocht nieuwe cadeautjes deponeren in het Glazenhuis maar ook een bijdrage in de collectebus was welkom. Het bedrag dat binnenkomt via deze donaties in contant geld wordt dit jaar verdubbeld door Beldock, Bouwgroep Dijkstra Draisma en Palsma verzekeringen. Zo is er extra geld beschikbaar om cadeaus te kopen voor kinderen in leeftijdsgroepen waar minder cadeaus voor worden ingebracht.