Dockinga College H/V in actie

Kunstveiling en kerstkraampjes van Dockinga College havo/vwo voor voedselbank

DOKKUM – Leerlingen van havo/vwo aan het Dockinga veilen op vrijdag 9 december schilderijen die ze op school maakten. Ook stallen de scholieren zelfgemaakte ambachtelijke producten op hun kerstkraampjes uit. De opbrengsten van de veiling en de verkoop gaan naar de voedselbank van Dokkum. 

Met de kunstveiling en kerstkraampjes wil het Dockinga College de voedselbank van Dokkum steunen. Daarvoor organiseert de school de ‘Dockinga Kerstfair’ in het monumentale witte pand aan de Markt 38, als onderdeel van de traditionele Dickensfair die op vrijdag 9 december in Dokkum plaatsvindt.

Onder de hamer
Tijdens de veilig zal een veilingmeester zo’n dertig schilderijen afhameren, die door de Dockinga leerlingen van klas 3 tot klas 6 zijn gemaakt. ‘’Iedereen is welkom om mee te bieden”, zegt de school. Een aantal jaar geleden organiseerde het Dockinga College ook een kunstveiling. Dat was toen een overweldigend succes.

Naast de schilderijen voor de veiling, kleiden, zaagden en naaiden de tweedeklassers van de richting DCQuest en leerlingen van de vierde klas Kunst, ook tientallen ambachtelijke producten. Die worden in de kerstkraampjes verkocht. ‘’Ze recyclen stof, hout en touw. Daarmee maken de scholieren iets van niets”, stelt de school. De eersteklassers verkopen fraaie kerstkaarten aan de kraampjes.

Dockinga Kerstfair
De ambachtelijke producten zijn op 9 december van 14.00 tot 21.30 uur te koop op de Dockinga Kerstfair aan de Markt 38. De inloop voor de veiling is om 18.30 uur, de start om 19.00 uur. Het Dockinga College dankt de eigenaren van het pand aan de Markt om dit belangeloos beschikbaar te stellen.